Anketten bıçak korkusu çıktı

Erzurum'da bıçaklı kavgaların fazlalığından şikayetçi olan polisin yaptığı ankette, vatandaşların bıçaklı saldırıya uğramaktan korktuğu ortaya çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 16:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı başkanlığında Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısı Polisevi VIP Salonu'nda gerçekleştirildi. Emniyet Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Özgüler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yönetici, temsilcileri ve muhtarların katıldığı toplantıda şehrin güvenlik sorunu ele alındı. Asayiş'ten Şube Müdür Yardımcısı Dr. Murat Delice, toplumun bıçak tehdit algısını tespit amacıyla çeşitli kesim ve yaş grupları üzerinde, 'Halkın polis ve bıçak algısı' konulu anket çalışması yaptıklarını açıkladı. Dr. Delice, 992 kişinin gönüllü olarak katıldığı anketten çarpıcı sonuçların çıktığını açıkladı.

Polis şefi Delice, kamuoyuna ilk kez açıkladıkları ankette vatandaşların, bıçağı güvenlik tehditi olarak gördüklerini dile getirdi. Delice, amaçlarının halkın polis algısını bilimsel bir çalışma ile ölçmek ve vatandaşın bıçak algısını belirlemek olduğunu anlattı. Erzurum'da işlenen suçların başında bıçakla kasten adam yaralama vakalarının geldiğine dikkat çeken Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Delice, "Bıçaklı kavgalar ilimizde önemli bir sorunu oluşturmakta. Bu soruna çözüm sağlamak adına bilimsel bir çalışma gerçekleştirdik. Anket şeklinde yapılan çalışmaya denekler gönüllü ve samimi olarak verdikleri cevaplar ile bize de yol gösterdiler." dedi.

Asayiş'ten Şube Müdür Yardımcısı Dr. Murat Delice, vatandaşlara 22 soru yöneltildiğini ve bunlardan 5'inin bıçak üzerine olduğuna dikkat çekti. Delice, şunları söyledi: "Vatandaşların bıçak üzerine verdikleri cevapları bilimsel olarak ele alınıp özel olarak değerlendirildi. Deneklerin bıçağı bir savunma aracı olarak görmedikleri önemli bir oranı teşkil ediyor. Deneklerin yüzde 3,8'i bıçaklı saldırıya uğramaktan korkuyor. Yine vatandaşların çoğu Erzurumluların bıçak taşıma alışkanlıklarından vazgeçmesi beklentisi içerisinde."

Emniyet Müdür Yardımcısı Dr. Özgüler ise Kent Güvenlik Danışma Toplantısı'nın kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşların güvenlik sorunlarını birlikte ele alıp, çözüm ürettikleri bir kurul olduğuna vurgu yaptı. Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Kaya Gezeker ise suç ve suçlularla mücadalede farkındalık oluşturmak, bireyleri ve aileleri uyarmak amacıyla çeşitli sosyo- kültürel etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı ise yakın bir zamana kadar vatandaşların karakol önünden geçmeye korktuğunu, bu algının toplum destekli polislik çalışmaları ile sona erdiğini söyledi. Polisin vatandaşla işbirliği ve etkileşim içerisinde olmasının kamu güvenliği adına önemli bir etken olduğunu kaydeden Vali Yardımcısı Yamlı, "Vatandaşın polisle birlikte, polise yardımcı olması önemli bir gelişme. Bir zamanlar önünden geçmekten korkulan karakolları bugün toplumun her türlü sorun ve sıkıntıda gittiği güler yüzle karşılandığı yerler haline gelmiştir." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber